Margarethagården

Margarethagården er et kommunalt socialpædagogisk døgntilbud til børn og unge og deres familier.

Børn og unge, som bor på Margarethagården, forbliver i deres kendte læringsmiljøer herunder skole, fritidsklub og daginstitution.

Der arbejdes med at styrke barnets eller den unges relation til venner og klassekammerater, samt støtte dem til at deltage i fællesskaber uden for husene, bl.a. at gå til fritidsaktiviteter m.m.

Familie og netværk
I Skovhuset og Familielejlighederne arbejdes der aktivt med at rumme og inddrage forældre, søskende og netværk, i videst muligt omfang. Relationen mellem børn og forældre samt evt. øvrig familie, bevares og udvikles i videst muligt omfang.

Mere om Skovhuset

Mere om Familielejlighederne

Fysiske rammer og faciliteter

Margarethagården ligger på en stor naturgrund midt i Hornbæks plantager og med direkte gang til Øresund.

Strandhuset, Skovhuset og hovedbygningen ligger fysisk adskilt fra hinanden. Hvert hus har eget køkken, stue og bryggers med vaskefaciliteter. Alle børn og unge har eget værelse på 12 med mulighed for etablering af fjernsyn og computer. De unge får nøgle til eget værelse.

Fra husenes terrasser går man lige ud til en stor legeplads med diverse legeredskaber og boldbane. Ud over de to huse ligger der en administrationsbygning, der rummer diverse kontorer og møderum. På første sal i bygningen ligger der to familielejligheder med plads til en voksen og et barn i hver lejlighed.

Margarethagården ligger tæt på offentlig transport. Horneby Sand (togstation) og diverse buslinjer mod Helsingør og Gilleleje. 

Aktiviteter og højtider

Margarethagården byder på forskellige aktiviteter og særlige mærkedage, samt højtider bliver fejret.

Margarethagården byder på forskellige aktiviteter og særlige mærkedage, samt højtider bliver fejret.

Der bliver løbende planlagt ture ud af huset som fx ture til skøjtehal, svømmehal, cykle- og løbeture, biografbesøg, eller hvad børn, unge og pædagogerne sammen kan blive enige om. Ligeledes bliver der arrangeret forskellige ferieture som fx skitur og rejser i Danmark eller i udlandet.

Der bliver lagt vægt på at skabe gode fællesoplevelser og traditioner så som fødselsdag, jule-, fastelavns- og sommerfest. Juleaften og nytårsaften holdes for de børn og unge, der ønsker det, og forældrene til børnene og de unge har mulighed for at deltage.

Margarethagården, Ndr. Strandvej 450, 3100 Hornbæk